525: Archief van Jos Polak en Jeanne Suetens

Dit archief bevat documenten die het echtpaar Polak-Suetens verzamelde tijdens hun tientallen jaren activiteit in de socialistische beweging. In het archief zitten ook de foto's die Polak maakte van Antwerpse personaliteiten. Het gedeelte van het archief dat CSC behandelt, werd eerder bij het S...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Raadpleegbaarheid:Het archief is raadpleegbaar mits toestemming van de dienstdoende archivaris.
Reference code:525
Level of description:archief
By: Polak, Jos, Suetens, Jeanne
Date:1950-2005
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!

Description
Summary:Dit archief bevat documenten die het echtpaar Polak-Suetens verzamelde tijdens hun tientallen jaren activiteit in de socialistische beweging. In het archief zitten ook de foto's die Polak maakte van Antwerpse personaliteiten. Het gedeelte van het archief dat CSC behandelt, werd eerder bij het Stadsarchief te Antwerpen gedeponeerd. Bijzonder is de correspondentie die Jeanne Suetens onderhield met de auteur Yvonne De Man, zus van Hendrik, en de diareeksen die zij maakte over onder meer de auteur Federico Garcia Lorca en de Commune van Parijs.
Date:1950-1991
Physical description:[1,87 strekkende meter]
Notes:Biografie: Jeanne Polak-Suetens was vooral actief in de socialistische vrouwenbeweging (onder andere als voorzitster van SV Stuivenberg) en schreef artikels in verschillende socialistische tijdschriften. Ze was tewerkgesteld in de Stedelijke Bibliotheek Antwerpen en het AMVC.