390: Archief van SP-fractie Kamer van Volksvertegenwoordigers

Het archief van de SP-fractie bevat ondermeer de briefwisseling van Freddy Willockx als SP-fractievoorzitter in de periode 1989–1990. Deze briefwisseling bevat ook briefwisseling over zijn activiteiten als burgemeester in Sint-Niklaas.

Saved in:
Bibliographic Details
Raadpleegbaarheid:Het archief is raadpleegbaar mits toestemming van de dienstdoende archivaris.
Reference code:390
Level of description:archief
By: SP-fractie Kamer van Volksvertegenwoordigers
Date:1964-1991
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!

Description
Summary:Het archief van de SP-fractie bevat ondermeer de briefwisseling van Freddy Willockx als SP-fractievoorzitter in de periode 1989–1990. Deze briefwisseling bevat ook briefwisseling over zijn activiteiten als burgemeester in Sint-Niklaas.
Date:1964-1991
Physical description:[1,10 strekkende meter]
Notes:Biografie: De leden van de Kamer van Volkvertegenwoordigers die tot eenzelfde partij behoren vormen politieke fracties. Het reglement van de Kamer bepaalt dat om erkend te worden, een politieke fractie uit ten minste vijf leden moet bestaan. De rol van de fracties in het parlementaire werk bestaat ondermeer in de werkverdeling tussen fractieleden. De leden van de fracties vergaderen geregeld om een gemeenschappelijke politieke gedragslijn te bepalen. De door de fractieleden verkozen fractieleider treedt op als zegsman die het standpunt van zijn fractie toelicht in de plenaire vergadering. Een fractie krijgt financiële middelen van de Kamer om haar werking te verzekeren (bezoldiging personeel, administratieve kosten, ...). (Bron: www.dekamer.be)