fi001029: Grieken in Limburg - een halve eeuw migratie en integratie door de ogen van zij die het meemaakten

Documentaire over Griekse migranten in Limburg. Er zijn 20 miljoen Grieken. Ongeveer de helft leeft buiten de grenzen van Griekenland, in Amerika, Australië, Duitsland, Frankrijk... en België. Om en bij de 4.000 mensen met Griekse origine leven in Limburg. Gedreven door armoede, politieke instabilit...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Reference code:fi001029
By: Dermitzaki, Maria (Interviews), Lateur, Frank (camera), Schraenen, Vital (samenstelling), Walkenhuysen, Guido (montage), Tirasila (productie)
Type: film
Date:2010-2010
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
Description
Summary:Documentaire over Griekse migranten in Limburg. Er zijn 20 miljoen Grieken. Ongeveer de helft leeft buiten de grenzen van Griekenland, in Amerika, Australië, Duitsland, Frankrijk... en België. Om en bij de 4.000 mensen met Griekse origine leven in Limburg. Gedreven door armoede, politieke instabiliteit of soms door zuiver avonturisme waagden vanaf begin de jaren 1950 Griekse mannen de stap naar België. Hun plan: enkele jaren als 'gastarbeider' in de Limburgse steenkoolmijnen te werken, geld te sparen en dan terug te keren... Een aantal keerde inderdaad terug maar voor de meesten verliep het leven anders. Vrouwen en kinderen kwamen over, een nieuwe toekomst werd hier uitgebouwd... Migratie werd integratie, een zoektocht naar een evenwicht tussen het behouden van de eigen Griekse identiteit en een plaats vinden binnen de Belgische realiteit, al dan niet getekend door heimwee en nostalgie.
Physical description:geheel: duur: 85.00 minuten
DVD, 16:9, kleur